Kritiseres for å blåse opp leilighetsstørrelsen  

Eiendomsselskapet Fredensborg, som er Oslos største utleieselskap, opplyser feil areal. Når selskapet annonserer på Finn.no avviker størrelsen på leilighetene med nesten ti prosent fra realiteten. Det skriver Dagens Næringsliv i en lang artikkel i DN Magasinet. Istedet for å bruke den vanlige betegnelsen «bruksareal», har Fredensborg funnet på sin egen oppmålingsstandard, som de bare kaller «areal».

Forbrukeradvokatens Anne Mette Hårdnes er sitert i artikkelen. Hun reagerer på Fredensborgs forklaring på arealene selskapet oppgir i sine annonser. Fra artikkelen:

«Hårdnes er ekspert på boligrett og har jobbet for Husleietvistutvalget. Hun forstår at leietagere føler seg lurt av Fredensborg. – Jeg har ikke vært borti andre utleieaktører som opererer med sin egen standard på areal. Det kan ikke være slik at ulike aktører opererer med egne standarder, skriver Hårdnes. – Jeg reagerer på at det virker som om Fredensborg er bevisst på at deres arealmåling er et eget mål, uten at dette formidles til leietagerne.»

Etter saken kom opp i media har Fredensborg tatt en helomvending. De sier de fra nå vil oppgi størrelsen på leiligheter i «bruksareal». Vi er spente på hva som skjer videre i saken, og håper på en rettferdig løsning for forbrukerne!

Link til saken i DN Magasinet: https://www.dn.no/magasinet/dokumentar/ivar-tollefsen/eiendom/boligmarkedet/slik-blaser-han-opp-storrelsen-pa-leiligheter/2-1-479540