Fra avslag til kr 287 500 i prisavslag

 

Forbrukeradvokaten ved advokatfullmektig Emil August Fjellvang fikk eierskifteforsikringen til å betale kr 287 500 i prisavslag. Vår klient var meget fornøyd med bistanden og utfallet av saken.

 

Kjøper av en bolig tok kontakt med Forbrukeradvokaten etter å ha oppdaget fuktskade i vinterhagen, i tillegg til overskridelse av BYA og manglende søknad overfor kommunen. Fuktskaden innebar at gulvet måtte rives og bygges på nytt. Selger var forsikret gjennom eierskifteforsikringen Claims Link som avviste ansvar. Claims Link mente fuktskaden var påregnelig siden vinterhagen var bygd over en eldre terrasse. Forsikringen engasjerte sin egen takstmann som satt utbedringskostnaden til kr 50 000 slik at skaden ikke var en mangel etter loven.

 

Det ble tatt ut stevning og partene møtes i rettsmekling. Saken ble forlikt med at Claims Link betalte prisavslag på kr 287 500 til klient for å forhindre rettssak.